Naksos je ostrvo čije plaže oduševljavaju svakog posetioca. Karakteistike tih plaža je sitan pesak i čista tirkizna voda. Svaka od plaža je lepa na svoj način i trebalo bi ih videti sve. Nažalost mi smo samo neke od njih videli i predstavićemo ih u daljem tekstu.

Krenućemo od plaža u blizini glavnog  gradu Naksosa a to su plaže  Agios Georgios popularnija i Grota plaža manje popularna.

Plaža Agios Georgios zbog blizine glavnog grada je najbučnija plaža na ostrvu. Duga, peščana plaža sa vodom koja je na početku plitka pa tek na nekih 100 m njena dubina se povećava je idealna za malu decu. Plaža je potpuno organizovana sa ležaljkama, suncobranima i kafićima na samoj plaži.

Plaža Agios Georgios, Naksos ostrvo
Plaža Agios Georgios, Naksos ostrvo

Grota plaža se nalazi na severnoj strani grada Hora, u blizini luke. Ova plaža nije za plivanje jer je stenovita i često je pogođena jakim vetrom.  Sa ove plaže pogled na Protaru je savršen.

Naksos, Grota plaža
Naksos, Grota plaža

Na zapadnoj strani ostrva počevši od plaže Agios Prokopius sve plaže su prelepe i povezane jedna na drugu do plaže Mikri Vigla i sve se mogu obići za jedan dan.

Agios Prokopius plaža nalazi se na 5 km udaljeno od Hore. Plaža je duga oko 1,5 km sa sitnim peskom i kristalno čistom vodom. Pola plaže je organizovano sa ležaljkama, suncobranima i kafićima dok je drugi deo plaže potpuno neorganizovana. Ove dve plaže razdvaja deo koji je za nudiste. Na ovoj plaži za iznajmljivanje ležaljki treba izdvojiti 8e.

Plaža Agios Prokopios, Naksos
Plaža Agios Prokopios, Naksos

Agia Anna plaža se nalazi 7 km udaljeno od Hore, pored plaže Agios Prokopius. Plaža je peščana sa prelepom kristalnom vodom. Pojedini delovi plaže su organizovani pa se mogu naći leželjke, suncobrani, kafići i restorani uz samu plažu. Selo Agia Anna se nalazi iznad plaže gde se u blizini plaže može naći smeštaj.

Plaža Agia Anna, Naksos
Plaža Agia Anna, Naksos

Maragas plaža se nalazi na zapadnoj strani ostrva pored plaže Agia Anna. Plaža je peščana sa kristalno čistom vodom i idealna je za opuštanje. U blizini plaže je kamp.

Plaža Maragas, Naksos
Plaža Maragas, Naksos

Plaža plaka je jedna od najlepših plaža na ostrvu. Mirna i duga peščana plaža sa kristalno čistom vodom. Na početku plaže se mogu naći suncobrani i ležaljke ali veći deo plaže zadržava neokrnjenu prirodnu lepotu bez ikakvog turističkog objekta. U kafićima na ovoj plaži možete dobiti ležaljku besplatno uz piće

Plaža Plaka, Naksos
Plaža Plaka, Naksos

Orkos plaža se nalazi iza plaže Plaka na 10 km udaljenosti od Hore. Ova plaža zbog vetrova koji duvaju ovde privlači veliki broj surfera, za razilku od plaže Mikri Vilga ovde nema velike gužve.

Orkos plaža, Naksos
Orkos plaža, Naksos

 

Pratite me i na društvenim mrežama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *