Skijatos je malo ostrvo u Egejskom moru i ima više od 60 plaža. Većina plaža je smeštena na zapadnoj strani ostrva i do njih se može doći autobusom koji polazi iz grada Skijatosa. 

Upoznajmo neke plaže na Skijatosu. 


Koukounarijes plaža na ostrvu Skijatosu
Koukounarijes plaža na ostrvu Skijatosu

Koukounarijes plaža nalazi se na 12 km zapadno od grada Skijatos. Kukunaries na grčkom znači šišarka pa se plaža tako zove jer je oblast između naselja i plaže pokrivena šumom kamenog bora. Plaža je pokrivena sitnim belim peskom a voda je izuzetno čista i mirna. Plaža je dobro opremljena sa suncobranima, ležaljkama i sa dosta kafića.

 

Vromolimnos plaža, Skijatos
Vromolimnos plaža, Skijatos

Vromolimnos plaža nalazi se na osmom kilometru zapadno od grada Skijatosa. Plaža je jedna od najpopularnijih na ostrvu, posebno među mladima. Karakteristike plaže su sitan pesak, mirna i čista voda a u pojedinim delovima možete naći i prirodan hlad. Dobro je opremljena, postoji nekoliko kafići sa ležaljkama i suncobranima.

Agia Eleni plaža, Skijatos
Agia Eleni plaža, Skijatos

Agio Eleni plaža nalazi se na 14-om km zapadno od grada Skijatos i na 1. km od Koukounarijus plaže. Mali deo plaže je opremljena sa suncobranima, ležaljkama i kafićima. Plaža je okružena drvećem pa ima prirdnog hlada.

Xenia plaža, Skijatos
Xenia plaža, Skijatos

Xenia plaža  nalazi se na 12-om km zapadno od grada Skijatos, blizu je Koukounarijus plaže. Karakteristike plaže su sitan beli pesak i mirna i čista voda. Nema velike gužve na plaži. Jedan deo plaže je opremljen ležaljkama, suncobranima i kafićem. 

Xanemos plaža, Skijatos
Xanemos plaža, Skijatos

Xanemos plaža se nalazi na trećem kilometru istočno od grada Skijatosa. Plaža je blizu aerodroma pa se odavde mogu posmatrati avioni koji uzleću. Zbog vetrova koji duvaju na ovoj strani ostrva ima talasa. Pesak na plaži je sitan a voda čista. Na plaži postoji samo jedan kafić sa ležaljkama i suncobranima.

Lalarija plaža, Sjijatos
Lalarija plaža, Sjijatos

Lalarija plaža nalazi se na severo-istočnom delu ostrva. Do ove plaže se može doći jedino brodom iz glavnog grada i to kada nema talasa. Za ovu plažu se smatra da je najlepša na ostrvu. Plaža je kamenita, beli kamenčići sa plaže zabranjeni su  za uzimaju,to čete pročitati i na samom ulazu na plažu. Voda na plaži je kristalno čista i mirna.

Banana plaža, Skijatos
Banana plaža, Skijatos

Banana plaža nalazi se u blizini Koukounarijus plaže.  Opremljena je plaža sa ležaljkama, suncobranima i kafićima. Plaža nudi veliki spektar sportova na vodi. Pesak na plaži je sitan, beli a voda mirna i čista.  Pored Banana plaže je i nudistička plaža. Ove dve plaže su odvojene kamenom. 

Megali Ammos, Skijatos
Megali Ammos, Skijatos

Megali Ammos plaža nalazi se na svega tri kilometra od grada Skijatos. Do ove plaže se može doći peške iz grada. Plaža je uska u nekim delovima sa sitnim peskom a u drugim sa sitnim kamenjem, voda je čista i mirna. Opremljena je sa ležaljkama, suncobranima i kafićima.

Pratite me i na društvenim mrežama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *