Ostrvo Lefkada je poznato po prelepim plažama, ovde ćemo predstaviti neke koje su na nas ostavili najveći trag. Krećemo sa Top 6 plaža na Lefkadi.

 

Agios Joanis plaža, Lefkada
Agios Joanis plaža, Lefkada

Agios Joanis plaža nalazi se na samo nekoliko kilometara od glavnog grada Lefkasa, na nekih 15 do 20 minuta šetnje. Plava boja vode i ostaci nekadašnjih kamenih vetrenjača daju ovoj plaži poseban šmek. Plaža je peščana, dosta široka, dugačka i neuređena. Tirkizna boja vode je odlika ove plaže. Iznad plaže postoji nekoliko taverni i kafića.

Plaža Agios Ioannis je okrenuta ka otvorenom moru pa su u popodnevnim časovima jaki vetrovi često prisutni na plaži. Zbog vetrova koji na plaži duvaju, plaža je idealna za sportove na vodi.

Mylos plaža, Lefkada
Mylos plaža, Lefkada

Mylos plaža nalazi se između Agios Nikitas plaže i Kathizme. Do plaže se može doći stazom peške preko brda ili brodićem iz mesta Agios Nikitas. Plaža je kombinacija peska, šljunka i u samom plićaku manjih kamenčića. Boja vode je tirkizno plava i čista. Zbog svoje nepristupačnosti na plaži nema nikakvih taverni, barova, najma suncobrana i ležaljki. Kao i ostale plaže na zapadnoj obali, i na ovoj ume da bude vetra koji stvara visoke talase. 

 

Agiofili plaža, Lefkada
Agiofili plaža, Lefkada

Agiofili plaža se nalazi blizu Vasiliki plaže, 38 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Plaža je mala sa belim kamenčićima i kristalno tirkiznom bojom vode. Do plaže se može doći pešice ili brodićem iz Vasilikija, 6 eura je povratna karta. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani kao i kupiti piće u jedinom baru na plaži.

Porto Katziki, Lefkada
Porto Katziki, Lefkada

Porto Katziki  je jedna od 10 najpoznatijih grčkih plaža. Plaža se nalazi na jugo-zapadu ostrva, peščana je sa tirkizno plavom bojom vode. Do Porto Katsiki plaže  moguće je doći kolima, pa  zatim krenuti stepenicama do same plaže.  Voda je savršeno čista i plavičasto prozirna, a sama plaža je uređena sa mnoštvom suncobrana i ležaljki. Za one koji više vole prirodni hlad postoje i stene koje mogu pružiti savršenu zaštitu od sunca.

 

Egremni, Lefkada
Egremni, Lefkada

Egremni je plaža nešto severnije od Porto Katsiki plaže, vrlo sličnog izgleda ali donekle ekstremnija. Egremni plaža je dugačka peščana plaža okružena liticama stena i možda čak i najlepša na celom ostrvu. Voda je tirkizna sa sitnim peskom i sitnim šljunkom. Na plaži mogu da se iznajme ležaljke i suncobran a postoji i bar koji se nalazi na samoj obali. Do plaže se može se doći sopstvenim prevozom, poslednjih nekoliko stotina metara do javnog parkinga je nepopločan put na kome možete da parkirate besplatno. 

 

Kathizma, Lefkada
Kathizma, Lefkada

Kathizma je prelepa plaža. Nalazi se na 14 kilometara južno od glavnog grada na zapadnoj obali. Dugačka je plaža sa peskom i sitnim šljunkom. Boja vode je tirkizna, čista i idealna za kupanje. Do plaže se može doći automobilom ili autobusom. Omogućen je parking posetiocima plaže koji je dosta velik. Taverne i barovi nalaze se iznad plaže, kao i besplatni tuševi koji su retki na plažama na ostrvu. U pojedinim barovima se preko dana organizuju i žurke. 

Koju god da izaberete plažu na Lefkadi nećete pogrešiti, sve su prelepe.

Pratite me i na društvenim mrežama

3 Replies to “Top 6 plaža na Lefkadi”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *